Button Text! Submit original article and get paid. Find out More

Linkbuilding

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en heeft betrekking op het verkrijgen van inkomende links naar jouw website vanuit externe websites. Deze inkomende links, ook wel backlinks genoemd, zijn belangrijk voor zoekmachines zoals Google, omdat ze fungeren als een soort stem van vertrouwen en autoriteit voor jouw website. Hoe meer kwalitatieve backlinks je hebt van gerelateerde en betrouwbare websites, hoe hoger jouw website kan scoren in de zoekresultaten.

Er zijn verschillende linkbuilding-strategieƫn en -technieken die je kunt gebruiken om kwalitatieve backlinks naar jouw website te verkrijgen, zoals:

  1. Het creĆ«ren van waardevolle en informatieve content die van nature gedeeld wordt door anderen, zoals blogartikelen, infographics, video’s of podcasts.
  2. Het benaderen van gerelateerde websites, bloggers en influencers in jouw branche om jouw content te delen of om gastartikelen te schrijven voor hun websites.
  3. Het actief deelnemen aan online communities, forums en sociale mediaplatforms waar jouw doelgroep aanwezig is, om jouw expertise te delen en waardevolle bijdragen te leveren die kunnen leiden tot natuurlijke backlinks.
  4. Het indienen van jouw website bij relevante online directories, zoals branche-specifieke directories of lokale bedrijfsgidsen.
  5. Het gebruik van public relations (PR) en het opbouwen van relaties met journalisten en mediakanalen om jouw bedrijf en content onder de aandacht te brengen en mogelijk vermeldingen en backlinks te verkrijgen.

Bij linkbuilding is het belangrijk om te focussen op de kwaliteit van de backlinks in plaats van de kwantiteit. Het verkrijgen van backlinks van lage kwaliteit of onbetrouwbare websites kan leiden tot negatieve gevolgen voor jouw SEO en zelfs tot straffen van zoekmachines. Zorg er dus voor dat je gericht bent op het verkrijgen van kwalitatieve backlinks van gerelateerde en betrouwbare websites die een positieve impact hebben op jouw online autoriteit en zichtbaarheid.